Gratis live muziek – juni

Posted on 05/06/2015

0In dit bericht vind je weer een nieuwe, chronologische selectie van gratis live muziek. Kijk wie in juni waar optreedt en luister naar muziek van o.a. Beak>, Saskia Laroo en Yorick van Norden.

Out Loud! in de Beursschouwburg in Brussel, van 3 t/m 28 juni
lunchpicknicks, apéro’s en gratis live muziek en films op het dakterras en in de zilveren zaal met muziek van o.a. Haring, Holy Strays, Prieur de la Marne, Black Bones, Zun Zun Egui, Numen, Soda Plains, Daggers, Angstgegner, Isaac, Beak> en Jordan Rakei

Muziek op de Dommel, op het TU/e terrein in Eindhoven op zaterdag 6 en zondag 7 juni
met o.a. Ayur Trio, Tania Kross, Storioni Trio, Berlage Saxophone Quartet, Rosanne van Sandwijk en vele lokale en regionale orkesten en andere formaties

Dordts Singer Songwriter Festival op het Vrieseplein in Dordrecht, zaterdag 6 juni
met Michael Prins, Niels Geusebroek, Thom van der Kooij, Rick Linzel, Sebastiaan Benjamin en Sanne Monster

ZomerZondagen in het park bij de Euromast in Rotterdam, vanaf 7 juni
Met theater, perfomances en muziek voor kinderen en volwassen. Muziek is er van o.a. Antwerp Gipsy-Ska Orkestra, Vals Plat en Trio Brock (7/6); The Mighty Typhoons, Marjolein Meijers’ Familieband en Duo Mirre Valkenburg & Alvaro Rovira Ruiz (14/6); Rivers en Red Herring (21/6); Friends of the Family en Marcos Teira & Fernando Camas (28/6); en Handshake Daddies en De Nazaten (5/7).

In het Amsterdamse Vondelpark Openlucht Theater kun je in de zomer terecht voor muziek, cabaret en dans. Een greep uit de muziekprogrammering: Thom Hoorweg, The Cool Quest en Shirma Rouse op 7/6; Jack and the Weatherman en The Elementary Penguins op 13/6; Pieter Wispelwey en Mohamed Ali op 14/6; Klangstof en Herman in een bakje geitenkwark op 20/6; het Aurelia Saxofoon Kwartet, Tessa Rose Jackson en Marien Dorleijn (solo) op 21/6; The Concert to End All Wars door de Konrad Koselleck Big Band, Vincent Bijlo en Ellen ten Damme op 27/6; en Zapp4 en Paul van Kessel op 28/6.

Park Open op de Ronde Weide in Park Sonsbeek in Arnhem, iedere zondag van 7 juni t/m 30 augustus van 14 tot 17 uur. Met deze maand: op 7 juni The Black Marble Selection, Eerie Wanda en Lewits Eye; op 14 juni Kunstbedrijf Arnhem; op 21 juni Julian Sas en Deaf Charley; en op 28 juni Andre van de Boogaart, The State Sinners en Simone Kessen.

Amersfoort Jazz in het centrum van Amersfoort, donderdag 11 t/m zondag 14 juni
met o.a. Carel Kraayenhof (artist in residence), Vogel Vrij Vier, Tim Wes XL Band, Paul van Kessel, Thom Hoorweg, Alexander Beets, Jules Deelder, Amsterdam Klezmer Band, Bl3nder, Ben van Dungen & Deborah Carter, Big Band On The Move, Elise Dinfena, Saskia Laroo, Amariszi, Seven Eleven, Sinas, Pacific Jazz Octet en Bohemian Groove Seance

jongerenfestival WIRED op het Schouwburgplein in Rotterdam, van donderdag 11 t/m zaterdag 13 juni
met o.a. De Likt, Tommy Moustache, Octatones, Afronaut, Anna Rune, Charl Delemarre, Autumn Child, Broederliefde, Luka (Lisa Lukaszczyk), Boko Halat de Banjul en Boom boom du Terre

Kempenerpop in Waalre, vrijdag 12 t/m zondag 14 juni
met o.a. Peter Pan Speedrock, Wolfskop, Small Time Crooks, Call It Off, Twenty Sicks, Slapback Johnny, The Spineshakers, The Vintage Caravan, Bonsai Kitten, Roy P-Cat and the V8 Daddies, Magnetic Spacemen, Skullshaker, Faith in Fate, Bazzookas, Allez Mama, Bang Bang Bazooka, Grim Tim, Black Michelin en Arend Kneiters & Simon van Weleer

HipFest bij De Maatschappij in Scheveningen, vrijdag 12 juni
met Robbing Banks, Laura Palmer, JARA, Pat Smith, Sandpaper Kiss, Medicine Jet, Parades, THE3rdMAN, The Lumes, Flying Tygers, Julian Said Fire, Julya, Valerie Branoux, Iguana Death Cult, Three High Fives, Loose Ends, Dark Heist, The Common Four, The Strumblers, The Cavern, Das Echo, Death By Oxygen, Standup ’69, The Levi’s, Vuigtuig en TBJ aka TheBluesJunkies

Beekestijn Pop op landgoed Beekestijn in Velsen-Zuid, zaterdag 13 juni
met Rats on Rafts, My Baby, The Afterveins, CUT_, Lakshmi, Birth of Joy, The Young Folk, The Subways, Baptist, Floris Bates & the Rented Friends, Yorick van Norden, Bunch on a Breakout, Riverbank Revelations, None Shall Fall, Tony Clifton, Rubbermade, Spektrum XL en Thomas Truax

Wantijpop in het Wantijpark in Dordrecht, zaterdag 13 juni. Tuinfeest voor vrienden en families met muziek van o.a. Jett Rebel, Blaudzun, Nielson, zZz, Emil Landman, The Cool Quest, Savoy Room, Scotch, Hawser, JR de Regelneger, Sepiroth, The Golden Caves en One World Band.

Straatmuziekfestival in het centrum van Almelo, zaterdag 13 juni
met o.a. De Kift, Akward I, Csókolom, The Bucket Boyz, The Beggars Clan, Biscuits, Freilach, Powderfinger, Mad Tea Party, Crawfish Fiesta, The Given Horse en The Charles Darwin Selection

Terug naar begin van dit bericht.

Zomer van Antwerpen, een (deels gratis) festival met theater, muziek, film en circus van 17 juni t/m 30 augustus op diverse locaties in Antwerpen. Muziek is er van o.a. Met Thanua Breaks, Abavuki, Tout Puissant Kimvuka, Pucho Diaz, Salammusik, Mehdi Nassouli, Elida Almeida en Septeto Nabori. Kijk hier voor een overzicht van de gratis programma-onderdelen.

Het eet- en cultuurfestival Lepeltje Lepeltje doet van vrijdag 19 t/m zondag 21 juni het Ebbingekwartier in Groningen aan. Met muziek (i.s.m. Simplon) van o.a. Alfonso y señor León, Black Dynamite Soundsystem, Duke Hugh, Animal Antics, The New Poor, MyDearestDear, The Cool Moon, The Rising Sun, Knight Susan, Dramali, Sacre Bleu, Rohbadobh, Santa Fé en Yellow Shoes.

Zomer op het Plein, muziek, cabaret en familievoorstellingen op het Canadaplein in Alkmaar, van 20 juni t/m 9 augustus. Met in juni muziek van Sandra & Jeroen van Veen (20/6); Wende Snijders, Alkmaars Singer Songwriters Collectief (21/6); en VanVelzen met studenten van het Conservatorium Haarlem (28/6). In juli en augustus kun je o.a. nog verwachten: Huub van der Lubbe (4/7), Mieke Stemerdink (25/7), Sarah-Jane (26/7) en Douwe Bob (9/8).

Harlem Shuffle in het Haarlemse stadspark Haarlemmerhout, zaterdag 20 juni
met Afterpartees, Bombay, Sevdaliza, The Indien, Akwasi, The Coathangers, As Elephants Are, Chrome Brulée, Lakshmi en KrakersIJland & The Locomotives

Schippop op het terrein van tennisvereniging LTC Keenenburg in Schipluiden, zaterdag 20 juni
met Rats on Rafts, Sue the Night, The Cool Quest, Akwasi, Stuurbaard Bakkebaard, Casa de la Muerte en Steye & The Bizonkid

Op de Tôffel op het Vrijthof van Vlieringsbeek, zondag 21 juni
met The Deaf, Rondé, Man From The South, Emil Landman, BJ Baartmans, Paceshifters, The Black Marble Selection, Orange Skyline, Yama, Dope D.O.D., Palio Superspeed Donkey, Casa de la Muerte, Royal Parks, Het Universumpje, TenTemPiés, Ton Engels, Kelvin Klaassen, Stepherd & Skinto, Spanjers Dijsseldonk & Planteijdt en The Super Soakers

Ubuntu festival op de Kaai en Heldenplaats in Boom op zondag 21 juni. Met een wereldrecordpoging langste picknick, workshops en muziek van Raymond van het Groenewoud, Tourist LeMC, Quantum Café, Verse Ital, Strange Fruit, Bambou Negro, Puppa Mighty’s Super Power, Raggaravane Soundsystem en Visionz & Missing link.

Houtfestival in het Haarlemse stadspark Haarlemmerhout, zondag 21 juni. (Wereld)muziek, dans, theater en storytelling met optredens van o.a. Abavuki, Söndörgő, Atanga Boom, Naked Wolf, Khaira Arby, Gadjo Orkestra, Gerardo Rosales & Combo Mundial, Vardan Hovanissian & Emre Gültekin, It Dockumer Lokaeltsje, The Natural Progression, Ensemble Sholem en Rusty Beat Club.

North Sea round town, uitgebreid, deels gratis randprogramma rond het North Sea Jazz festival op verschillende locaties in Rotterdam, van 26 juni tot en met 12 juli (North Sea Jazz: 10-12 juli). Ook dit jaar zijn er weer huiskamerconcerten (reserveren verplicht vanwege beperkt aantal plaatsen), o.a. van Habano Rio Express (27/6); Trio Peet, Van der Vlugt & Gaddum (30/6); en de familie Hoorweg (4/7). Verder zijn er optredens van o.a. Akwasi (25/6); Melissa Fortes (26/6); Aurelio Project (28/6); Baer Traa (30/6); Jeroen van Vliet & Mete Erker Duo (2/7); Bongomatik (3/7); Træben (4/7); Tour de France met Shirma Rouse en Dillenburg (5/7); en Reverend Snake Oil (10/7).
North Sea Round Town omvat verder o.a. de Jazzdag, de European Jazz Competition, het Kid Dynamite Jazz Festival (28/6, met o.a. Zuco 103 en Atanga Boom), het Keti Koti Festival, het Witte de Withplein Jazz Fest, Jazz in Charlois en Jazz @ The Streets of Rotterdam. Het avondprogramma van de Jazzdag op vrijdag 26 en zaterdag 27 juni is op beide dagen gratis toegankelijk met ruim 30 showcase optredens van o.a. Ntjam Rosie, Sarah-Jane, The Ambush Party, GOSTO, Hermine meets Zapp4, Bitch ‘n’ Monk en The Other Woman. Zaterdagavond 26/6 vindt in Lantarenvenster de finale van de European Jazz Competition plaats met de volgende vijf formaties: Open Source Trio (uit Bulgarije), Ostrich Quartet (uit Tsjechië), Elena & The Rom Ensemble (uit Finland), Flash Pig (uit Frankrijk) en Urgent Detergent (uit Slovenië).

Genk on Stage in het centrum van Genk, vrijdag 26 t/m zondag 28 juni
met o.a. Heather Nova, Magnus, Novastar, TouristLeMC, Gruppo di Pawloswki, Omar Souleyman, Pharoahe Monch, Admiral Freebee, Douglas Firs, Jett Rebel, Racoon, Daktari, Arsenal, The Scabs, Café Flamand, De Fanfaar, The Skadillacs, Nielson, Les Truttes, Birds That Change Colour, Chrome Brulée, LXURY, Bondax, Faul & Wad Ad en Ellen Steegen

CityProms, klassieke muziek in het centrum van Leeuwarden, vrijdag 26 t/m zondag 28 juni
met o.a. Matangi Quartet, Sandra & Jeroen van Veen, Camerata RCO, JongNBEnoord, NNO, Duo Zijlstra & Feteris, Egbert Jan Louwerse, Fries Symfonie Orkest, Philip Curtis, Regina Forte, Koperguod, Nozze per Due, De Muziekbonbon, Reinold Broersma, Joël Botma, Rianne Botma, Valentina Tóth en Pluck ’n Blow

Grensrock in het Brouwerspark in Menen, vrijdag 26 en zaterdag 27 juni
met Magnus, Steve Gunn, Robbing Millions, The Van Jets, Douglas Firs, Raketkanon, Nordmann, BRNS, Wallace Vanborn, Hypochristmutreefuzz, Scrappy Tapes, the RG’s en The Sha-La-Lee’s

Verdur Rock bij de citadel van Namen, vrijdag 26 juni
met Skip the use, The Subs, Hippocampe Fou, The Computers, Mountain Bike, Alaska Gold Rush, Kings Of Edelgran, Ladylo, Freddy Bracker, Mantra Suicide, Bathernay, In Lakesh, Guy Deluxe, City Rockers, HeartlyBeats, Bardy en Q-Vi

Terug naar begin van dit bericht.


De foto bovenaan dit bericht maakte ik tijdens het concert ‘Keep The Soul & Jazz Alive’ in het Vondelpark Openluchttheater in Amsterdam op 25 mei. De middag was een initiatief van het Jazz Orchestra of the Concertgebouw en bedoeld als protest tegen de voorgenomen opheffing van de publieke zender Radio 6 Soul & Jazz.

Posted in: muziek, nieuws