Gratis live muziek – september 2014

Posted on 02/09/2014

0


Splendid op de Amsterdamse Uitmarkt op 31-08-2014

In deze selectie van gratis muziekfestivals en andere gratis toegankelijke live muziekevenementen in september vind je o.a. Villa Pace in Sint-Niklaas, Bruis Maastricht en Breda Barst. Via ingebedde SoundCloud-players kun je luisteren naar muziek van o.a. Luke Sital-Singh, Arthur Adam, Black Flower, Témé Tan, Nunki en Stropstrikkers.

Dit is het laatste luisterbericht van dit jaar dat helemaal aan gratis live muziek is gewijd. Buiten het festivalseizoen vind je regelmatig gratis live muziek op de pagina Luistertips & agenda.

De selectie hieronder is chronologisch geordend. Wil je meteen kijken wanneer er iets bij jou in de buurt is? Kijk dan op deze kaart.

Cultura Nova, theater, muziek, beeldende kunst en film in Heerlen t/m zondag 7 september. In de Spiegeltent op het Burgemeester van Grunsvenplein zijn er optredens van Mayra Orchestra (2/9), Narco Tango (3/9), Root ft. Ferdi Lancee (van Gare du Nord) en Nol Havens (van VOF de Kunst) (4/9), Koffie (5/9) en Knarsetand (6/9).

Iedere woensdag komt het radio 6 programma Mijke & Co Live vanuit de Sugarfactory in Amsterdam (22:30-01:00). Je kunt daar bij zijn. De eerste uitzending van het nieuwe seizoen is op 3 september met Corrie en de Grote Brokken, Marc O´Reilly, Rusty Roots en The Ob6sions.

Het Burgerweeshuis in Deventer programmeert vaak gratis concerten. Zo kun je in september gratis naar Nairobi Golf Kid (3/9), Deventer Songwriters Gilde (5/9), Jay Nash (10/9), The Little Fuller Band (17/9) en Birds That Change Colour (24/9).

Jazzpodium Bird in Rotterdam programmeert ook veel gratis concerten. Iedere woensdag is er DuvelVibes, een jamsessie met een wisselende gast, met op 10/9 Flávio Silva, Ilja Reijngoud, Niek de Bruijn en Alessandro Fongaro; op 17/9 Stefan Lievestro en op 24/9 Donald Simoen. Verder kun je in september naar Birdsessions met Marijn van der Linden ft. Magda Mendes en hun leerlingen (3/9), City Safari Blue (4/9), Hero Hero (11/9), Dance Like James met Kubus, Th’Acquisition, Rob Manga en Cut Nice (13/9) en Jeruma (25/9).

Jazz in ’t Park in het Zuidpark (Koning Albertpark) in Gent, donderdag 4 t/m zondag 7 september
met o.a. Erik Vermeulen Trio, WoFo & Strings, Bert Joris Quartet, Skordatura Punkjazz Ensemble, Hijaz, Electric Barbarian, De Looze/Machtel/De Waele, DelVitaGroup, STUFF, ‘t Mouvement, Rebirth Collective, Manngold de Cobre en Ivan Paduart Trio & Tineke Postma

Stadsfeest Doetinchem op diverse podia in de binnenstad, donderdag 4 t/m zondag 7 september. Donderdag 4/9 kun je dansen op het Simonsplein in het kader van Dancetour. Vrijdag 5/9 treedt daar Jett Rebel op. Zaterdag 6/9 zijn er op diverse locaties optredens van o.a. Kovacs, Nielson, Bade, The Silverfaces, Katzmav, Skinny Tom en Phoenix; en op zondag 7/9 van o.a. Leeways, Knarsetand, The New, UG & the Hidden Agenda en Bunch on a Breakout. Zie ook het programma van Bleekpop op 6 september.

Muziekwinkel Plato/Concerto met vestigingen in Deventer, Zwolle, Groningen, Leiden, Utrecht en Amsterdam programmeert regelmatig korte instore concerten. In Concerto in Amsterdam zijn er in september instores van: Luke Sital-Singh (4/9, 16:00), Marc O’Reilly (4/9, 18:00), Hermine Deurloo (5/9, 16:30), Gregory Page (6/9, 16:00), Marc Stakenburg (7/9, 16:00), White Shadow (13/9, 16:00), Jeanne Rouwendaal (14/9, 16:00), Fabrieke (18/9, 17:00), The Rag Trade (19/9, 17:00), Will and the People (21/9, 14:00), David Simard (26/9, 17:00) en The Tibbs (27/9, 16:00). Gregory Page kun je ook zien en horen in Plato Utrecht op 4/9 (18:00) en Plato Groningen op 13/9 (16:45). Verderop in dit bericht vind je meer info over het eendagsfestival Plato Planet (28/9 in de Oosterpoort in Groningen).

In het Patronaat in Haarlem kun je vaak naar een gratis concert. In september van o.a. Reverend Shine Snake Oil Co. (4/9), Twinshades, Tony Clifton en Dr. Joe (5/9), jamssesie van het Inholland Conservatorium (9/9), OPIE (14/9), I am Giant (19/9), The Pussywarmers en Réka (20/9) en Benjamin James Caldwel (25/9).

In het Paardcafé, het café van het Paard van Troje in Den Haag, zie en hoor je jonge bands. In september zijn dat: Thin Pillow en Prestcold Molly (4/9), Clockwork Radio en Number Nine (13/9), Cheap Thrills en The Four (25/9). Tijdens de Off Amsterdam Label Night op 26/9 hoor je Maggie Brown, Fabrieke en Ensor.

Zebrapoint live zijn gratis concerten georganiseerd door Kunstenplatform Zebrastraat in Gent. In september zijn er piano-concerten onder de noemer ‘123 piano’ door Anna Rune (4/9), Karel van Marcke (11/9) en Sioen (18/9). Verder zijn er optredens van Jim Cain (4/9), Nomad Swing (11/9), Ghentlemen (11/9) en het Filip Verneert Jazz Trio (18/9).

Kunst tot de Nacht is de opening van het culturele seizoen in Alkmaar op vrijdag 5 september. Veel culturele instellingen openen hun deuren. Ook is er muziek. Zo hoor je in Theater de Vest o.a. Rick de Leeuw & Carolien Borgers, Eric Vaarzon Morel & Lucretia van der Vloot, Spinvis en Marijke Boon. Er zijn twee kaarslichtconcerten in de Grote Kerk. Er is een minitour van 9 talentvolle singer-songwriters langs drie locaties: Jasper Schalks, Maaike de Wit, Don and the Daunted, Anne Groen, Valerie Kemp, Linear, Amber Kamminga, George Beentjes en Sterre treden op in De Vest, Artiance en Victorie. Op andere plekken kom je o.a. Orchestre Partout en Evelyn Kallansee tegen.

Veurne La Fête op de Grote Markt van het West-Vlaamse Veurne op vrijdag 5 september (vanaf 20 uur)
met Flip Kowlier, Kajhem Orchestra, Preuteleute en DJ Sam de Bruyn

Aarschot Rockt op het kerkplein in Aarschot, vrijdag 5 september
met o.a. Shakin’ Up, Cow Boy Bob & Trailer Trash, Small Time Crooks en Kirry Willy & Le Magasin Dangereux

Oh Oh Intro, onderdeel van de Haagse studentenintroductie, vrijdag 5 september op het Lange Voorhout in Den Haag met o.a. Mama Franko, Fake Plastic Trees, Lukewarm Ocean, Yvet Jody, Mannen met Snorren, Piñata en DAIM

Bruis Maastricht op het sportterrein van de Tapijnkazerne in Maastricht, vrijdag 5 t/m zondag 7 september. Met o.a. Charles Bradley, Ásgeir, Kovacs, Rue Royale, Nick Mulvey, Gabriel Rios, Bombay Bicycle Club, Bettie Serveert, Cheaters, The Benelux, Coasts, The Sore Losers, This Will Destroy You, Oscar and the Wolf, Rangleklods, Liam Finn, François and the Atlas Mountains, Petter Carlsen & The Lonely Drummer Orchestra en The Whims Of The Great Magnet.

Villa Pace in het kader van de Vredesfeesten in Sint-Niklaas, vrijdag 5 t/m zondag 7 september
met o.a. DAAN, Antwerp Gypsy Ska Orchestra, Madensuyu, Mintzkov, Psycho44, De Staat, BRZZVLL, Horses On Fire, Bed Rugs, Black Flower, Amsterdam Klezmer Band, Skip & Die, Condor Gruppe, Dubioza Kollektiv, I will I swear, The Skints en The Sore Losers

Cabaret en muziek op het Bosjesfestival vrijdag 5 en zaterdag 6 september op Landgoed Zonnestraal in Hilversum. Met muziek van o.a. Amariszi, Ode to the Quiet, Carolien Borgers en Band, The Royal Engineers, Roel C. Verburg en de Roel C. Verburg Cover Band, Frank & The Silly Symphonies, De Mirakelse TV Tunes Cover Band en De Losse Klos.

Live at the Brons aan het Bronsbergenmeer in Zutphen, vrijdag 5 t/m zondag 7 september
met o.a. Lavalu, Spaanse Vlieg, Sofia Dragt, De Boetners, Mama Juke, King George, Iris Penning, Eastwood, The Greet Boo, Lizzy Ossevoort, The Outbound Scallywag Carnival, Vandersteen, Femke Hermans en Maarten van Veen

IJsselFEstein, vrijdag 5 en zaterdag 6 september in het Molenplantsoen in IJsselstein
met Tim Wes & Band, Tim Akkerman, Boogie Beasts, Derek en Yves, Mala Sangre, De Molen Draait Doorrrr en DJ Justin Kayes

2015Festival maakt je bekend met de acht millenniumdoelen van de Verenigde Naties met workshops, optredens en een infomarkt. Het vindt plaats op vrijdag 5 en zaterdag 6 september op het IJsbaanterrein De Tsjalk in het Friese IJlst. Muziek is er van o.a. Clean Pete, EVA, Ananazz, Howling & The Moon en de Caribische Brass Music Band.

Een deel van de concerten in Mezz in Breda is gratis toegankelijk. Zo hoor je op vrijdag 5/9 Hail To The Chief en Mobius; presenteert Klub Bulk op zaterdag 6/9 o.a. Anil Aras, Filosofische Stilte en Viezerik; en zijn er optredens van Rusty Roots (12/9), James Wood (14/9), The Good the Bad (27/9) en Arthur Adam (28/9).

Muziek bij Buren van de abdij in Gent. Met in september o.a. Lieven Tavernier, Bruno Deneckere & friends (5/9, 20-23 uur); Jazz Septet Café Commerce (19/9, 20-22 uur); en Coyendans op 21/9 met literatuur en muziek van N’Faly Kouyaté en Faran Flad.

Epop Festival in het Dr. Loeffpark in Epe, zaterdag 6 september
met o.a. Mozes & The Firstborn, Afterpartees, Reverend Shine Snake Oil Co., Horses On Fire, De Alliantie en The Tiger Lovemachine

Embassy Festival op het Lange Voorhout in Den Haag, zaterdag 6 september (12:00-21:00). Met pop, klassieke muziek en wereldmuziek van o.a. Luzazul, No Blues, King Dalton, Ardesko Chamber Orchestra, Cannonball String Band ft. Mike Baily, Elisabeth Champollion, Gudrun Sidonie Otto, Alex Vargas, TenTemPiés en Felica van den End.

September Jazz in Brugge op zaterdag 6 september
met Sinister Sister performs Zappa, Amina Figarova Sextet en Black Flower

Delfpop vindt plaats op zaterdag 6 september en is onderdeel van de Havendagen in Delfzijl. Tijdens Delfpop op het Molenbergplein zie en hoor je o.a. Kraantje Pappie, Sir Felix, de Groninger Toppers, Jannes en Charlene.

Abbey Sessions in het buitentheater De Abdijhof in het Noord-Limburgse Thorn op zaterdag 6 september
met o.a. Club 27, The Jig, Damian Wilson en Me & Mr. Jansen

NRC-café Amsterdam: de ene week is er jazz, de andere week een klassiek concert in samenwerking met het Conservatorium van Amsterdam. De jazz-programmering van 17 tot 18 uur op 6 en 20 september is nog niet bekend. De klassieke concerten zijn van 12 tot 13 uur op 14/9 met Philipp Mellies (fluit) en Christos Papandreopoulos (piano) en op 28/9 met Kim Spierenburg (viool) en Tal Strauss (piano).

UITFeest in Utrecht, zondag 7 september. De opening van het culturele seizoen met muziek, literatuur, theater, dans, beeldende kunst, fotografie en film op bijna 100 locaties. Het Uitfeest wordt geopend met Brahms Eerste symfonie door de Nieuwe Philharmonie Utrecht in de Grote Zaal van TivoliVredenburg (12:30-13:30). Er zijn concerten in het kader van het festival Oude Muziek en verder is er muziek van o.a. Koffie, Kraak & Smaak, Black Flower, Blue Grass Boogiemen, Amariszi, Lukas Batteau, Esmay Usmany, Daan Hofman, Ewoud Kieft, De Ministers, Theo Sieben, CQMD, Stillwave, Vaudou Game, Ode to the Quiet, Viola de Hoog (speelt cellosonate van Bach), Mees, Donderd’s Band, het Rosa Ensemble en het Studenten Gitaar Ensemble.

Haags UIT Festival in het centrum van Den Haag op zondag 7 september. Op het hoofdpodium op het Lange Voorhout hoor je tussen 13:00 en 18:00 uur o.a. Sandra van Nieuwland, Hadewych Minis, Tangarine, Do en Di-Rect. Op podium Hofplaats zijn er optredens van o.a. Replayced, Polarized en Son Mieux. Voor klassieke muziek kun je terecht bij podia rondom het Spuiplein. Zo geven het Residentieorkest, Enrica Ciccarelli, Jong NBE en Opera Zuid alle een voorproefje van het nieuwe seizoen in de Dr. Anton Philipszaal. Kamermuziek is er in de Nieuwe Kerk van o.a. het Rubens Quartet en Duo Huijnen & Grotenhuis (op viool en accordeon).

Nazomer-familiefestival Brandend Zand, zondag 7 september in en rond de Effenaar in Eindhoven. Met Envy The West, Scrappy Tapes, Orgel Vreten, Rina Mushonga, Reverend Shine Snake Oil Co., Emil Landman, Flip Noorman en Gallowstreet Brass Band.

Kunstenfestival Artibosch op en rond de Parade in Den Bosch op zaterdag 7 september
met kunst, spoken word, theater; en muziek van o.a. Flip en de Noormannen, Hilbrandt, Douwe Dijkstra en de Sneue Vertoning en Willie Darktrousers

Noorderparkfestival in Amsterdam Noord, zondag 7 september (11:00-20:00)
met o.a. Zijlstra, Rita Zipora, Francisco Pena y la Banda, de Garageband, Solid Ground Movement, Jan Donkers, Lamyn Belgaroui en Brown Hill

Hofman Café in Utrecht programmeert veel live muziek. Zo is er op donderdagen tussen 22:00 en ca. 23:30 Hofman Live: Angelo Boltini (4/9); Lemon (11//9); The Pussywarmers and Réka (18/9); Paul Cherryseed & band (25/9). Iedere derde vrijdag van de maand is het Funky Live Friday, waarbij DJ Pepe M optreedt met een live artiest. Op 19 september is dat violiste Myrthe Van de Weetering (lid van Knalland) (23:30-04:30). Verder deze maand: Pangea in het kader van de Culturele Zondagen (7/9) en een feestje ter gelegenheid van het 15-jarig bestaan van Hofman Café op vrijdag 19/9 met Last Night In Town.

Zanger en muzikant Willem Vermandere maakt al zijn hele leven liederen over De Groote Oorlog. Op 9 september geeft hij in Huis 23 in Brussel een voorproefje van zijn nieuwe voorstelling “14-18 en want nu!” en zijn dubbelalbum Den overkant en meditaties (aanvang: 12:30). Mail als je er bij wilt zijn naar reservationshuis23@abconcerts.be onder vermelding van ‘Willem’.

Appelpop aan de Waalkade in Tiel, vrijdag 12 en zaterdag 13 september
met o.a. Kaiser Chiefs, Jett Rebel, De Staat, Typhoon, Thomas Azier, Blaudzun, Dotan, Chef’Special, Bløf, Caro Emerald, Kensington, Crystal Fighters, Di-Rect, Nielson, Taymir, Skip & Die, Kraantje Pappie, Afterpartees, DeWolff en VanVelzen

Frietrock in Ieper, vrijdag 12 en zaterdag 13 september
met o.a. Vive La Fête, Les Truttes, Id!ots, Kraantje Pappier, Ivory Grand, Free LLama en Magnetica

LelySTART is de opening van het culturele seizoen in Lelystad, vrijdag 12 t/m zondag 14 september
met o.a. Jett Rebel, The Opposites, Town of Saints, Nielson, Valentina Eléni, Splendid en The Dirty Daddies

De Wereld van het Witte de With Kwartier in Rotterdam, vrijdag 12 t/m zondag 14 september
heel veel kunst, maar ook muziek van o.a. Cairo Liberation Front, BoomDox, Andreas Dorau, Diona Fox & Her Ragdolls, Bongo Fury Rockband en Dagobah Soundsystem

West’ival op het Mercatorplein in Amsterdam, vrijdag 12 t/m zondag 14 september
met kunst, film; en muziek van o.a. Olympia Circus, Ela Orleans, Breton en Malawi

Het Geluid van Loosduinen op het Loosduinse Hoofdplein in Den Haag op zaterdag 13 september
met o.a. Kraantje Pappie, Sven Hammond Soul, Trafassi, The Clarks, Wytse Visser, End of Sequence, Thin Pillow en Liptease

IJsseljazz op het Marktplein en Nijverheidsplein in Gorssel (Gelderland), zaterdag 13 en zondag 14 september, met o.a. Benjamin Herman Quartet, Sandra van Nieuwland & Band, De Deeldeliers, Jan Akkerman & Band feat. Benjamin Herman, Mike & the Mellotones en The Norman Beaker Band

Festival Impact op het Speelhuisplein in Helmond, zaterdag 13 en zondag 14 september
met o.a. Jett Rebel, Taymir, Afterpartees, Mr. Polska, Rigby, Stefany June, Cloudmen, Def P & Beatbusters, Digitzz, Wolfskop, Shermanology, Ralvero, Nero, Baggi Begovic, Apster en Edelhout

023Uur Haarlem Cultuur, de opening van het culturele seizoen in Haarlem, zaterdag 13 en zondag 14 september, met muziek van o.a. Cold Pumas, Girl Band, Shady And The Vamp, Just Regular Guys, Baptist en Ivo Bernhard

Rondje 35 in Hilversum, zaterdag 13 september, met o.a. Emil Landman, Yellow Grass, Sandy Dane, Beatnik Fandango, The Gallileo en het MCO Strijkkwartet

Popmonument in het centrum van Bergen op Zoom, zaterdag 13 september
met James Wood, Samowar, Nunki, Iris Penning, Jeroen Kant, Flip Noorman, Fire Within, Duke John, Awash en Jimmy Dumbbell

Kabaal Am Kanaal aan de Gabriël Metsulaan in Eindhoven, zondag 14 september
met een tetristoernooi en muziek van o.a. Hello George, The Verne, Dirty Daffodils, Smuk, Britt Jansen, Samba’m Bam Betty, The Galactic Lo-fi Orchestra en Eddy & the Ethiopians

Terug naar begin van dit bericht.

Verder naar kaart aan eind van bericht.

Festival De Keuze in de Rotterdamse Schouwburg van donderdag 18 t/m zondag 28 september met theater, lezingen en muziek. Een deel van het programma is gratis, waaronder de optredens van Roald van Oosten (20+21), Beginners (22), Awkward I (23), Snowapple (25) en het slotfeest met Gallowstreet Brass Band (27). Niet gratis, maar wel een aanrader: Human Requiem, een theatrale uitvoering van Ein Deutsches Requiem van Brahms door Sascha Waltz & Jochen Sandig met het Rundfunkchor Berlin (24+25, kaarten €29).

De Popronde gaat weer van start, om te beginnen in Nijmegen (18/9), Apeldoorn (19/9) en Zwolle (20/9). In september doet de Popronde ook nog Delft (25/9), Deventer (26/9) en Enschede (27/9) aan en daarna nog 25 andere Nederlandse steden. Bands / acts die je tegen kunt komen zijn o.a. Stuart Mavis, velvvet, Wooden Soldiers, Yellow Grass, Ape Not Mice, Soskop + band, David Douglas, De Nuance, Eveline Vroonland, Nosoyo, Iris Penning, COPPERSKY, A Million Squeeks Will Do You No Harm, Ode to the Quiet, on eva, Prestcold Molly, Radio Days, The Doots, Call It Off, FAUT HAUT, Hummingville, James Wood, Mongoose & The Boombox, Sväva, The Silverfaces, TIJGER SALTO en Yuko Yuko.

Tijdens de Fêtes de Wallonie in Namen, van donderdag 18 t/m maandag 22 september, zijn er concerten van o.a. DAAN, Compact Disk Dummies, Vismets, Alaska Alaska, Thyself, Les Vedettes, Antoine Chance, Garcia Goodbye, Epolo, Attitude, Boris Motte, Uman, Stigman, Les Gauff’, Yodelice, Compuphonic, Rising Sparks, Zenobe & Gaston, Tom White Shoes, Suarez, Coffee or not, Radiofake

Opening van de Willem II Fabriek in Den Bosch, vrijdag 19 september (22:00-04:00)
met o.a. Sven Hammond Soul, Knarsetand en afterparty

Leffingeleuren op de Markt in het West-Vlaamse Leffinge, vrijdag 19 t/m zondag 21 september
met o.a. Gruppo di Pawlowski, Madensuyu, Oscar & The Wolf, Admiral Freebee, Gabriel Rios, Robbing Millions, Amatorksi, Intergalactic Lovers, The Delta Saints, Blood Red Shoes, Dotan, The Opposites, Gepetto & The Whales, Woods, Poorboys & Pilgrims, Trentemöller, Lapalux, Wovenhand en The John Steel Singers

2 gratis concerten tijdens het festival Flagey Eco Days in de foyer van Flagey in Brussel: op 19 september een optreden van Black Flower (22:30) en op 21 september van Témé Tan (14:00).

Podium Victorie in Alkmaar programmeert af en toe gratis kleine concerten in het Bovencafé. In september: Jack and the Weatherman (19/9) en The Tightropes (27/9).

Incubate Zero is van vrijdag 19 t/m zondag 21 september het gratis deel van het Incubate festival dat van 15 t/m 21 september in Tilburg plaatsvindt.
met o.a. Bird On The Wire, Hemelbestormer, Iris Penning, Leo Svirsky, Ode To The Quiet, Shoeshine, The Great Communicators, The T.S. Eliot Appreciation Society, Tim van Doorn, Twin Shades, Vikings in Tibet en Wooden Soldiers

Rock Saleghem in Meerdonk (ten noordwesten van Antwerpen), zaterdag 20 september
met Kenji MInogue, DVKES, The Devilles, Bow & Arrow en L’heure du malheur

Tiegem Rockt op het Kerkplein in het West-Vlaamse Tiegem, zaterdag 20 september
met Horses on Fire, Preuteleute, Black Tolex, The Upcats, Moody Woods

Baroeg Open Air zaterdag 20 september in het Zuiderpark in Rotterdam (bij Ahoy) met voornamelijk metal en (hard)rock. Met o.a.: Bolt Thrower, De Raggende Manne, Elle Bandita, Black-Bone, The DJ Producer, This Morn’ Omina en FFF.

IBB-Fest aan de Ina Boudier Bakkerlaan in Utrecht op 20 september (15:00-01:00)
met o.a. Lavette, Case Mayfield, Pacific Horrific, The Q, Cut_, Stropstrikkers, Tim Dawn, Charib, I’m With Stupid en Butet

Breda Barst in het Bredase stadspark Valkenberg, zaterdag 20 en zondag 21 september
met o.a. Dotan, Jett Rebel, A.J. Croce, Hallo Venray, I Am Oak, Taymir, Afterpartees, Psycho 44, Town of Saints, Jameszoo, De Sluwe Vos, Flip en de Noormannen, Arno, Melting Time, King Dalton, Red Vultures, Antenna, Twin Shades, Therapy?, There There, Knarsetand, Zachte G Harde P, The Rifles, Green Lizard, The Greatest Handshake

Steenstraat – Muziekstraat in de Steenstraat in Brussel, zondag 21 september vanaf 14 uur
met The Me in You, Benoît Lizen, De Anale Fase, Douglas Firs, faOn faOn, Fumaça Preta, Gareth Dickson, Kim Janssen, Little X Monkeys, Luminance, Mountain Bike en Stikstof

Bockesprongen in het centrum van Boxtel, zondag 21 september
met Amberjacks, The Mothmen, No Man’s Valley, The Surfbeat Club, vanBakkus, Formatie Koelcell, Hillbilly Hayride en This is Not OK

Neorock in het Jan Van Ruusbroecpark in Hoeilaart (bij Brussel), zondag 21 september
met Raymond Van Het Groenewoud, Zornik, Skadillacs, Barefoot & the Shoes, Winston Wutu, Jacle Bow

TRIXTRAX FEST op donderdag 25 september (vanaf 19:30) is een mini-festival met Mountain Bike, Newmoon, Tin Fingers en vi.be. Het is tevens de eerste van de gratis TRIXTRAX avonden van het nieuwe seizoen. Reserveren kan via de inschrijfbutton op de website.

Openingsweekend cultureel seizoen Oostende, donderdag 25 t/m zondag 28 september
met o.a. Zita Swoon Group, Jan Swerts, Black Flower, The Ostend Street Orkestra, Cold Sweat Band

Nijmeegse Kunstnacht, opening van het culturele seizoen in Nijmegen op zaterdag 27 september met beeldende kunst, muziek, film, theater, literatuur, dans en multimedia. Muziek is er van o.a. Yukiko Hasegawa, La Corneille, Nosoyo, J’lectroniq, Ode to the Quiet, La très illustre compagnie du Chat Noir, Bootleg Betty, The Mariños, Lea Kliphuis en Roy Santiago.

Plato Planet op zondag 28 september in de Oosterpoort in Groningen (vanaf 14:30). Kaarten zijn verkrijgbaar bij platenzaak Plato en kosten € 5 per stuk, maar je krijgt er twee gratis bij de aanschaf van een cd/dvd bij Plato of koffie bij de Coffee Company in Plato Groningen. Met o.a. Emil Landman, Color Reporters, Navarone (akoestisch), Hunting the Robot, Beginners, Rina Mushonga, The Vagary, Julius, Black Marble Selection, Bewilder, Sky Pilots, Paceshifters, Euro Cinema, Harry Niehof, Erwin de Vries, Bert Hadders, Swinder en The Tightropes.

Vanaf 30 september kun je elke dinsdag avond weer ‘jonge honden’, veelbelovende componisten en muzikanten, gaan horen en zien in het Maastrichtse Intro in Situ. Voorafgaand aan de Nederlandse Dansdagen jammen zij samen met dansers, op 30 september en 1 oktober.

Wat uit dit overzicht is bij jou in de buurt? Check het op de kaart hieronder. Is de kaart niet goed zichtbaar? Dan kun je hem hier in een apart venster openen.

Terug naar begin van dit bericht.


Bovenaan dit luisterbericht zie je een foto van het optreden dat Splendid gaf op de Uitmarkt in Amsterdam op zondag 31 augustus.

Posted in: muziek, nieuws