Gratis live muziek – augustus & september 2013

Posted on 30/07/2013

0Voor de laatste keer deze zomer nog één keer een overzicht van gratis muziek (op festivals) en dan maar meteen voor twee maanden: augustus en september. Hieronder vind je het overzicht voor september. Wil je horen wie er in augustus te horen was? Dat vind je hier. Het overzicht van september vul ik later nog verder aan.
Ook na september blijf ik regelmatig gratis muziek tippen. Die tips vind je op de pagina Luistertips & agenda.

Naast theater en literatuur ook veel muziek tijdens de Uitmarkt in Amsterdam van vrijdag 30 augustus t/m zondag 1 september. Met op zondag o.a. Neighbour, Roos Jonker, Sofie Winterson, Margriet Sjoerdsma, Amsterdamse koren in de Vondelkerk, Køgging, Ab Baars Trio, Koffie, Avalanche Quartet, Anna Fedorova, I Compani, Tessa Rose Jackson, Beatrice van der Poel, Ruben Hein, Zapp 4, Bruut! en Franz von Chossy.

Het Festival, SingerSongwriter festival op de Spaarndammerdijk in Amsterdam op vrijdag 30 en zaterdag 31 augustus. Met o.a. Tommy And The Humans, Gustav, Sundaze, Rufus Kain, Ken Parsons, Suze Wind en Roger Hammond.

Westerpop in Delft op zaterdag 31 augustus en zondag 1 september. Met o.a. Playyard, Treetop Flyers, Handsome Poets, The Hoax, Skinny Lister, Chef’ Special, Maison du Malheur, en De Kraaien.

Wallenpop op zaterdag 31 augustus en zondag 1 september in Hellevoetsluis Vesting. Met o.a. Kensington, Milkbar, Yeasterday’s Glory, Cityfox, Peen en Splendid.

Arnhem UITboulevard, zaterdag 31 augustus en zondag 1 september. Met o.a. Het Gelders Orkest & Miss Montreal, Handsome Poets, Lavalu, Bowe en Deaf Charley.

UITFeest in Utrecht, zondag 1 september. Met o.a. Jungle by Night, Florian Wolff, Lilian Hak, Hadewych Minis, Orlando, The Dreams, The Gumbo Night Band en Zou Diarra & Vimba Zimuto.

Abbey Sessions in het buitentheater De Abdijhof in Thorn op zondag 1 september vanaf 14:30 uur. Muziek en kunst op een mooie locatie, met o.a. Christopher Green, Zappa Brass, Cynthia James en Who’s Pinski.

Nazomer-familiefestival Brandend Zand, zondag 1 september in de tuin van de Effenaar in Eindhoven. Met o.a. Stuurbaard Bakkebaard, Blue Grass Boogiemen, Tim van Tol, Wolf in Loveland en Hippe Gasten.

Cabaret en muziek op het Bosjesfestival vrijdag 6 en zaterdag 7 september op Landgoed Zonnestraal in Hilversum. Met qua muziek o.a. Thijs Maas & Band, Staton, L.A. DJ’s, De Losse Klos, Vincent Kenter, Rudebeats, Emil Landman en HoppaH! Hoewel de entree gratis is, heeft de organisatie kaarten uitgegeven om te voorkomen dat het te druk wordt. De kaarten waren snel vergeven, maar als er kaarten terugkomen, kun je er alsnog bij zijn.

Bruis Maastricht op het Sportterrein van de Tapijnkazerne in Maastricht, zaterdag 7 en zondag 8 september. Met o.a. Mister & Mississippi, Montevideo, I Heart Sharks, Kitty, Daisy & Lewis, Compact Disk Dummies, Claw Boys Claw en Handsome Poets. Zie ook de spotify-playlist.

Breda Barst, pop, rock en dance in het stadspark van Breda op zaterdag 14 en zondag 15 september. Met o.a. Drive like Maria, Traumahelikopter, The Brave, Bettie serveert, The Van Jets, Sir Yes Sir en Über-Ich.

Festival De Basis: muziek, theater en kunst op Vliegbasis Soesterberg, vrijdag 13 t/m zondag 15 en zaterdag 21 en zondag 22 september. Niet gratis, maar met € 8 toch bijna gratis. Met op zaterdag 14 augustus ’s middags local heroes, jonge singer-songwriters en bands zoals Jett Rebel, Mevrouw Tamara en Über-Ich; en vanaf 19 uur Eefje de Visser en het Broken Brass Ensemble. Op zondag 15 september hoor je het Matangi Quartet en New Cool Collective.

Festival De Keuze in de Rotterdamse Stadsschouwburg van woensdag 18 t/m zondag 29 september met theater, lezingen en muziek. Een deel van het programma is gratis, waaronder de muziek die Motel Mozaique presenteert: Bo Koek & Sirene Orkest op vrijdag 20 september 2013 (22:30); Amariszi op zaterdag 21 september (23 uur); Broeder Dieleman & Herrek op dinsdag 24 september (21 uur); en Akwasi op vrijdag 27 september (22:30). Ook gratis: dj’s in de hal (dagelijks, vanaf 23 uur) en het bijwonen van het radio4-programma Virus op donderdag 19 en 26 september (22 uur).

Kempenerpop in Waalre van 20 t/m 22 september. Met o.a. The Exploited, Traumahelikopter, Green Lizard, De Vuilnismannen, Kensington, Jaya the Cat, Mahala Raï Banda, Anneke Grönloh en Kalash & Nikov.

Baroeg Open Air zaterdag 21 september in het Zuiderpark in Rotterdam (bij Ahoy) met voornamelijk metal en rock. Een paar namen: Moonspell, Focus, Hausmagger, The Panacea, Torthor en Modulate.

Plato Planet op zondag 22 september in de Oosterpoort in Groningen (14:30 – 22 uur). Kaarten zijn verkrijgbaar bij platenzaak Plato en kosten € 5 per stuk, maar je krijgt er twee gratis bij de aanschaf van een cd/dvd bij Plato. Met o.a. Taymir, De Staat, The Cool Quest, Tessa Rose Jackson, Soul Sister Dance Revolution, Qeaux Qeaux Jones, Avery Plains, Mélanie de Biasio en The Maureens.In de week van 23 september doet de POPronde Delft (26), Emmen (27) en Deventer (28) aan. In Delft hoor je akoestische sets op een rondvaartboot (19:30 Our Minor Fall; 20:20 Wolf in Loveland; opstapplaats: Koornmarkt) en op verschillende plaatsen in het centrum o.a. Neighbour Neighbour, Emil Landman, Adam & The Relevants en Suit And Tie Johns. In Emmen hoor je o.a. CheapThrills, Christopher Green, Rogier Pelgrim, Sunday Sun en Girl Beard. In Deventer tref je o.a. Villeneuf, Scarlet, DÉMIRA, The Maureens en Hömpfdingå.

Posted in: muziek, nieuws