Mijn luisterlijst

Op deze pagina lees en hoor je wat er op dit moment hoog op mijn luisterlijst staat.

Afgelopen maand waren er twee live luisterhoogtepunten in één week: vrijdag 21 februari zag ik de voorstelling Familie in de Kleine Komedie in Amsterdam met A.L. Snijders, Jente Posthuma, Tommy Wieringa, Elsje de Wijn en Carel Helder; en de avond ervoor, donderdag 20 februari, hoorde ik Holland Baroque Society samen met Eric Vloeimans in Theater de Parade in Den Bosch.

De voorstelling Familie, die eenmalig werd opgevoerd, bestond uit losse korte voordrachten rond het thema familie, afgewisseld door muziek van The Don’t Touch My Croque Monsieurs. Jente Posthuma, die in 2012 als eerste de A.L. Snijdersprijs won voor haar Zeer Korte Verhaal (ZKV) ‘Wensen’, verraste met een mooi verhaal over een moeder die naar kookcomplimenten vist en als het haar teveel wordt met haar handen voor haar gezicht wappert. Dit verhaal kun je niet online beluisteren, maar Wensen wel. Naar A.L. Snijders luister ik altijd graag, of hij nu een strak gecomponeerd ZKV voorleest, of uit de losse pols vertelt met de uitwijdingen die daarbij horen. Ik mis zijn wekelijkse ZKV en gesprek met presentator Jeroen van Kan in het verdwenen Radio 6 programma De Avonden. Gelukkig leest hij nog wel iedere zondag een ZKV voor in De Ochtend van 4 op Radio 4.

Het programma ‘Old, New & Blue’ van Holland Baroque Society en Eric Vloeimans bestaat uit een combinatie van troostrijke barokmuziek, nieuwe stukken en spannende improvisatie, met deels dezelfde en deels andere stukken dan op het gelijknamige album. Het album kun je beluisteren via Spotify, maar ik kan je aanraden om het programma live te gaan zien en horen. Je moet dan wel wachten tot november, als er concerten zijn in Zwolle (12/11), Almelo (13/11), Leeuwarden (15/11), Helmond (16/11) en Barneveld (18/11). Hier vind je meer informatie.

Afgelopen maand luisterde ik wekelijks naar het hoorspel Bonita Avenue (naar de gelijknamige roman van Peter Buwalda) op Radio 1 en naar de podcasts van de radio-uitzendingen Rubens Guestlist (Radio 6, met mooie afleveringen rond o.a. Eefje de Visser en Bootsie Collins) en BBC Introducing Mixtape (BBC 6). Via die Mixtape, waarin Tom Robinson een keuze maakt uit de muziek die bands zelf kunnen uploaden via de BBC Introducing Uploader, leerde ik onderstaande muziek kennen. De podcast van de Mixtape is beschikbaar via de website van de BBC, iTunes en als rss-feed. De playlist en info over de bands vind je op Robinsons blog Fresh on the net.

Flies and flies: Bad Crab Hand

Gold Spectacles: Steal you away

Carpool Conversation: The Illusionist

Hieronder meer muziek die ik op dit moment beluister, afkomstig van recent uitgekomen albums.

De Japanse instrumentale band Lite bracht het album Installation uit met daarop het nummer ‘Echo Location’:

‘Kom mar hier’ van het album D van Daniël Lohues:

‘Blue Moon’ en ‘Blackbird Chain’ van het album Morning Phase van Beck:

‘Jambone’ en ‘Kite’ van het album We like it here van Snarky Puppy:

Laatst bijgewerkt: 25 februari 2014

2 Responses “Mijn luisterlijst” →

 1. Riky

  29/01/2014

  Wat een prettige stem om naar te luisteren, George Ezra. Vooral in de rustige nummers komt deze het best tot zijn recht, hoewel het nummer Budapest ook indruk maakt.
  Verder zijn Clean Pete en Asgeir aanraders en zeker de moeite om te blijven volgen.
  Ik kan niet wachten tot je volgende tips!

  Beantwoorden

Reageer hier

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: