Gratis live muziek – augustus

Posted on 30/07/2015

0In deze selectie van gratis muziekfestivals en andere gratis toegankelijke live muziek in augustus vind je o.a. Waterpop in Wateringen, het Zomerparkfeest in Venlo en Maanrock in Mechelen. Kijk wie waar optreedt en luister naar muziek van o.a. Tout Va Bien, PAON en Michelle David.

De selectie is chronologisch geordend. Daaronder vind je een Google Map, zodat je snel kunt zien wanneer er iets bij jou in de buurt te doen is.

Meer gratis toegankelijke festivals en concerten in Nederland en België vind je op de websites van festivalinfo, podiuminfo en Uit in Vlaanderen.

In het Amsterdamse Vondelpark Openlucht Theater kun je in de zomer terecht voor muziek, cabaret en dans. Met in augustus muziek van Comtron, Sofie Winterson en Falco Benz (1/8); Duo Bassal en Köhnken, Remy van Kesteren & Friends, Emil Landman en Janne Schra (2/8); Eleonor Coco, David Benjamin, DJ Baby Blue en een suprise act (8/8); Pannonica Quartet, Carel Kraayenhof Ensemble, Martin Fondse en Fernando Lamarinhas (9/8); Zitakula (15/8); finalisten Grachtenfestival, Jo Sarah en Zuco 103 (16/8); Max Meser, Diede en DJ Mickster (22/8); Laurens de Man, Cello8tect Amsterdam, Yuri Honing Acoustic Quartet en Candy Dulfer (23/8).

Mezz in Breda programmeert op zomerse zondagen terrasconcerten (aanvang: 16:30). Met in augustus Joni Sheila (2/8); Tiny Legs Tim (9/8); Tommy Green & The Bluesmachine (16/8); Youri Lentjes (23/8); en een Folk Road Show met Benjamin James Caldwell, Dominique Fricot, Port of Call en Long Conversations.

Casa Blanca Festival, woensdag 5 t/m zaterdag 8 augustus bij Zomerbar Hemiksem in Abdij Hemiksem
met The Van Jets, Zornik, School is Cool, The Hickey Underworld, Jebroer, Gunther D, Willow, Tout Va Bien, The Flecixan en Feest DJ Ruud

Verhalen en muziek op het festival Duizel in het park, vrijdag 7 t/m zondag 9 augustus in het Vroesenpark in Rotterdam. Met verhalen van o.a. Sanneke van Hassel, Jamal Ouariachi, Griet op de Beeck, Gustaaf Peek Hester Knibbe en Jaap Robben; en muziek van o.a. Stuart Mavis, Feaver, Das Audio Combo, Goslink, Our Minor Fall, Friends of the Family, Big Moose, Sir Ian, 44 Shakedown en Ukaladies.

Absolutely Free Festival, vrijdag 7 en zaterdag 8 augustus op het terrein van C-mine in Genk (gratis als je ten minste 3 gebruikte batterijen inlevert)
met o.a. Peter Broderick, Bed Rugs, Wire, Benjamin Damage, Marquis Hawkes, I will I swear, Double Veterans, Amongster, Faisal, Gewelt, UP High Collective, Dark Sky, Onmens, Supergenius, Solina, Monika Kruse, Archie Bronson Outfit, Iceage, Piquet, Mind Rays, Blaegger, Way Back, Peregrine, Benefactors, Sokoto, Ellen Steegen en Bonzo

Dodo Live, is de gratis toegankelijke vrijdagavond van het tweedaagse Dodo Festival in Bakkeveen (vrijdag 7 en zaterdag 8 augustus)
met Vangrail, Dis Nie Okay, Knight Susan, Lytse Hille, Marcella en X-Static

Marktrock Bilzen (zaterdag 8 en zondag 9) en Leuven (vrijdag 14 en zaterdag 15 augustus)
met in Bilzen: Radio Guga, Jan Leyers, Cookies & Cream, Regi, Laura Omloop, Stan van Samang, Emma Bale, Meuris, DJ Lady S; en in Leuven: Milow, Soulsister, Gers Pardoel, Slong Dievanongs, Les Truttes, Sound of Stereo, Jebroer + kinderprogramma met Samson & Gert en Ghost Rockers

Waterpop, zaterdag 8 augustus in het Hofpark in Wateringen
met De Staat, Magnus, Wolfskop, Sue the Night, Orange Skyline, Lyre Le Temps, Brother & Bones, Dario Mars and the Guillotines, Paul Istance and the Magic Mumble Jumble, Aaron Keylock, 4Beat, Henk Kanning en Dret & Krulle

Jour Tibour, zondag 9 augustus in park Tibourschrans in Nijlen
met Jett Rebel, Soldier’s Heart, PAON, Michael Midnight, Barefoot & The Shoes, No Guarantee, Geht’s Noch?, Gunman & Judah, Lennert Wolfs, Lazarus Soundsystem, Polar Youth, Pink Elephantz, Rupelsoldaten, Brutus, Up High Collective, Polaroid Fiction

Terug naar begin van dit bericht.

Meerpaaldagen, donderdag 13 t/m zaterdag 15 augustus op het Redeplein in Dronten
met The Kik, The Dirty Daddies, Fischer zingt Hazes, Chimney Fire, Plork en de Aannemers, Ferry Doedens, Popgunnn, Trots, New York Band, PPM Band, KEET

Grachtenfestival, vrijdag 14 t/m zondag 23 augustus in Amsterdam. Gratis toegankelijk is o.a. de opening (14/8, 21-22 uur); het Prinsengrachtconcert op 22/8; de dagelijkse Yamm sessies (22:30-00:00); de dagelijkse talkshow met muziek EarBites (17:00-18:00, te horen op NPO Radio 4); de reeks ‘Jong talent in de Oude Wester’ met o.a. Linsey Coppens (15/8), Eva Peet (17/8) en Monet Twisk (18/8); de reeks ‘Fiddler on the roof’ op het dak van een woonboot; en het slotconcert met de band Molino op 23/8. Ook gratis toegankelijk zijn concerten van o.a. Neutral Ground Brass Band (15/8, 17/8); Pelgrim Brass en jongNBEnoord (15/8); De Nootzaak en Tania Kross & Matangi Quartet (16/8); Jeffrey Bruinsma, Geneviève Verhage & Tony Roe (19/8); Peter Beets met Chopin Meets The Blues Goes BIG en Amber Docters van Leeuwen & Ruben Samama (20/8); het Sena Nationaal Jeugd Jazz Orkest o.l.v. Martin Fondse (22/8); en het JeugdOrkest Nederland o.l.v. Jurjen Hempel (23/8).

Terug naar begin van dit bericht.

Zomerfeest, dinsdag 18 t/m zondag 23 augustus op de Groenmarkt in Gorinchem
met Jett Rebel, Sunday Sun, Rondé, Sabrina Starke, Nielson, Kraantje Pappie, Memphis Maniacs, Orange Skyline, Boaz van de Beatz, Shermanology, Ummet Ozcan, Strain, Oakmadness, Chocolate Puma, Tim Le Saule, Girls Love DJ’s, Wilem de Wijs en FeestDJRuud

Haarlem Jazz & More, woensdag 19 t/m zaterdag 22 augustus in Haarlem
met o.a. Benjamin Herman & Robin Nolan Trio, The Cool Quest, My Baby, Giovanca, Pink Oculus, Sarah-Jane, Shermanology, Douwe Bob, Bo Saris, Sven Hammond, Dabutes ft. Brainpower, Bade, Tasha’s World, Kraak & Smaak Band, Causes, Andy Frasco, Yanesh, Ben Reel, Daimy Lotus, Buckwheat, Ruben Hoeke Band, Flavium, Sebastian Floris, Luna Mae, Murray’s Magic, Colibri, The Pignose Willy’s en Rootbag

Noorderzon is een Performing Arts festival én een muzikaal zomerfeest in het Noorderplantsoen in Groningen, dit jaar van donderdag 20 t/m zondag 30 augustus. Een deel van de muziek is gratis toegankelijk, zoals de concerten op het Dok, het Podium op Zuid en Podium Plataan. Daar hoor en zie je o.a. Swinder (20/8); Throes + The Shine (21/8); Tourist Le MC, Safari Joe en Beats of no Nation (22/8); Orlando Julius & The Heliocentrics, Neneh Cherry & Rocketnumbernine (25/8); Gert Sennema & Westkantstad en Sander Baan Quartet (24/8); Birth of Joy, Aafke Romeijn (27/8); My Dearest Dear en Daniel Knox, Jazzy Funky Stuff (29/8); The Gospel Sessions met Paul Willemsen en Otto Smit (Beans and Fatback) samen met zangeres Michelle David + My Baby (30/8).

Zomerparkfeest, donderdag 20 t/m zondag 23 augustus in het Julianapark in Venlo. Muziek, theater, cabaret, kunst, wetenschap en film, met muziek van o.a. Jett Rebel, Kovacs, Afterpartees, John Coffey, PAUW, Douwe Bob, My Baby, Armand & The Kik, The Cool Quest, Tourist Le MC, Rondé, Sarah-Jane, Sue the Night, David Ghetto, Sparrow Falls, Songhoy Blues, The Soft Moon, Hackney Colliery Band, Zapp4, Sandra en Jeroen van Veen (Canto Ostinato), André Manuel, Cho, Coely, Danny Vera, Emil Landman, FS Green & MC Fit, Moksi, Tessa Serae, Daimy Lotus, Clean Pete & Tjitske Jansen en Close Up.

Lazy Sunday Festival, zondag 23 augustus op de Markt van het Zeeuws-Vlaamse Retranchement
met Trip To Dover, The Right Notes, Django Boegheim, Climbing Redwoods + nog 1 act

Terug naar begin van dit bericht.

De Anciennce Belgique organiseert van maandag 24 t/m vrijdag 28 twee festivals in het Brusselse Warandepark. Met ’s middags Boterhammen In Het Park (12:00) en ’s avonds Feeërieën (20:00). De middag-line-up: Urbanus & De Fanfaar en Fast Forward (24/8); Laïs en Willem Claeys (25/8); Guido Belcanto en Tourist LeMC (26/8); Buurman en Jonas Winterland (27/8); Bram Vermeulen hommage (met o.a. Katarina Vermeulen en Sioen) en Waar is Ken? (28/8). En ’s avonds: hedendaags klassiek met Christina Vantzou w/ The Chamber Players performing ‘N°3’, Echo Collective plays ‘Dauði Baldrs’ en Colleen (24/8); folk met Ryley Walker, Daniel Knox en Broeder Dieleman (25/8); wereldmuziek van Batida en Ibibio Sound Machine (26/8); jazz met Taxiwars en Hamster Axis Of The One-Click Panther (27/8) en avantgarde elektro en techno met Afrikan Sciences, Lee Gamble, Bill Kouligas en M.E.S.H. (28/8).

Cultura Nova, vrijdag 28 augustus t/m zondag 6 september in Heerlen. Cultureel festival met theater, muziek, beeldende kunst en film. In de Spiegeltent op het Burgemeester van Grunsvenplein zijn er gratis toegankelijke optredens van Myles Sanko (28/8), Junkestra (29/8), Orkesta Mendoza (30/8), Jazztronauts meet Twogether (31/8), Dez Mona (1/9), Amsterdam Klezmer Band XL (2/9), Geert Roelofs & guests (3/9), Oghene Kologbo & World Squad (4/9) en Negritos (5/9). Het Limburgse ensemble voor hedendaagse klassieke muziek Ensemble88 brengt een programma rond het thema De Letste Schiech (de laatste werkdag), ter herinnering aan de sluiting van de mijnen. Ze voeren het stuk ‘Workers Union’ van Louis Andriessen uit 1975 uit en nieuw werk van componisten uit de Euregio, gebaseerd op gedichten van Wiel Kusters. Na deze première toert het ensemble langs verschillende voormalige mijnlocaties in Nederlands en Belgisch Limburg en het Duitse Rijnland.

Maanrock, vrijdag 28 t/m zondag 30 augustus in de binnenstad van Mechelen
met o.a. The Subs, Yevgeni, Tourist LeMC, DJ Grandmaster Flash, Black Flower, Sioen, Bart Peeters, Barefoot & The Shoes, Jett Rebel, The Spectors, David Douglas, Soul Shakers, Balkan Beat Box, Compuphonic, Willie Wartaal, Nielson, Semm, Kong, Jadoul, The Hindu Needle Trick, Bottle Next, Jebroer, Raketkanon, Pothamus, Rakka, Massa Nobu, Camille Ooghe, Bear Run en DJ Tom Barman

Live at the Brons, vrijdag 28 t/m zondag 30 augustus aan het Bronsbergermeer in Zutphen. Muziek, kleinkunst, kunst en een kinderprogramma. Muziek is er van o.a. Iris Penning, Demi Knight, Bas Bons, Diggith, Cyro, Touretteband, Meisjes met de wijsjes, Stanley Price And Peggy Sue, The Foo, The Spax, Mulder & Ewijk, Unplugged Matters, Vox Diablos, Masters of Spam, Killer and the Cool Cats, Lost in Sanity, Just Jo, Groof on the Roof, Methylbenzeen, Rebelstar Rock, Somewhere on Stage en This is my Happy Face.

Trax Festival, zaterdag 29 augustus in het West-Vlaamse Roeselare
met Admiral Freebee, Blaudzun, Nadiem Shah, The Spectors, Warhola, Black Tolex, Dandy Davy, Roxie Horse, Where The Funk Is Nathan, Blackbird Phantom en DJ’s

Mixtream, zondag 30 augustus in recreatiepark Rosarium in Heerhugowaard
met Will And The People, Ronnie Flex, Mister & Mississippi, Dog Eat Dog, Casa De La Muerte, Orgaanklap, Anne Groen, The Refs, Nobody Beats The Drum, GANZ, Illesnoise, Arjuna Schiks, F-Active, Bas Dobbelaer, Oberetta auf der Hornstraβe, Neerslag, Zapre en Nightshift

Wat uit dit overzicht is bij jou in de buurt? Check het op de kaart hieronder. Is de kaart niet goed zichtbaar? Dan kun je hem hier in een apart venster openen.

Terug naar begin van dit bericht.

Posted in: muziek, nieuws